Taximetriştii care înjură, ameninţă sau lovesc poliţiştii locali ar urma să fie traşi pe dreapta preţ de o lună

Focus Press anunţa, zilele trecute, că Primăria Constanța va supune, în curând, dezbaterii publice un nou Regulament privind organizarea şi executarea serviciului de transport în regim de taxi. Acesta va respecta prevederile Legii 38/2003 și cu privire la numărul maxim de taximetre ce pot circula în oraș.

Astfel, în concordanță cu numărul de locuitori ai municipiului, în Constanța vor mai avea voie să circule puţin peste 1.200 de taxiuri, față de 1.700 câte sunt acum, potrivit unor surse din cadrul Primăriei.

Focus Press a discutat cu reprezentanţii firmelor de taximetrie, iar cei nemulţumiţi sunt cei care au în uz maşini mai vechi. “Nu vor reînnoi licenţele pentru cei care nu am apucat să schimbăm maşinile. Dar noi suntem de mult pe piaţă”, a spus reprezentantul unei firme de taximetrie. Alt reprezentant de firmă susţine însă că situaţia îi convine: “Foarte bine, eu am maşini noi. Înţeleg că pe parcurs vor fi eliminaţi cei cu maşini vechi. Se face curăţenie, scăpăm de vechituri, de şoferi nesimţiţi”“Reprezentanţii firmelor de taxi am fost online cu Horia Constantinescu. Cu el s-a discutat ce modificări vor fi aduse prin noul regulament. Partea asupra căreia nu am căzut de acord a fost cea legată de costumaţia şoferilor: cămaşă albastră şi pantaloni negri. Vara e prea cald, am convenit culori neutre şi îmbrăcăminte decentă, aşa cum spune şi la lege”, a adăugat reprezentantul firmei de taxi.

O altă chestiune care ar urma să fie statuată prin noul regulament se referă la posibilitatea ca, pentru ultraj la poliţiştii locali, licenţa şoferului să fie suspendată preţ de o lună de zile. Cu alte cuvinte, poliţiştii locali ar urma să aibă puteri sporite, spun reprezentanţi ai firmelor de taxi. “Asta nu ni se pare Ok. Unii poliţişti locali stau la japcă, sunt tupeişti, provocatori. Cu astfel de puteri, ar căuta orice motiv, dacă nu le place de vreun şofer de taxi, să îi suspende licenţa pentru un aşa-zis ultraj”, au mai spus reprezentanţii firmelor de taxi.

Sursă: focuspress.ro

Lasă un răspuns